woensdag 10 juni 2009

ATB clinic Duchenne Heroes in Havelte door Jelmer Pietersma.


Enkele ATB toppers uit de BeNeLux zijn ambassadeur van de Duchenne Heroes en zetten zich daar voor in. Zo ook Jelmer Pietsersma uit Balk die als professioneel mountainbiker van het Trek-Brentjes team.
Dinsdag 9 juni gaf hij een clinic aan de deelnemers op het ATB parcours van Havelte.
Helaas was de belangstelling minimaal (2 deelnemers) maar Jelmer liet zich daardoor niet kennen en zo werd dit bijna een privé-clinic! Samen met een andere Biker uit Holten Björn Meinders reden we ons eerst ff warm over de weg. Na enkele kilometers kwamen op de fraaie ATB –route van Havelte die een mooie aaneenschakeling van singletracks bleek te zijn.
Jelmer reed met een voor mij fors tempo (voor hem denk ik D1) soepel over de heuveltjes en door de kombochten. Af en toe moest ik wel even een gaatje laten. Bij een sprong over een boompje belande ik op de rand van een gat welke in het hoge gras slecht zichtbaar was. Een salto was het gevolg en ja van zo nabij was het gat inderdaad zichtbaar.
Op enkele singletracks nam hij de bochtentechniek nog eens door en moesten we onze kunsten vertonen. Onder het oog van de meester ging het vrij vlot, mede door enkele bruikbare tips.
Na afloop kregen we ook nog wat toelichting op materiaal en konden we huiswaarts. Wij met de auto en Jelmer moest nog weer even 60 terug op de ATB… …..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten